Izzue Kagumi Dr M

4 Aug

MELIHAT pencapaiannya dalam memajukan negara sehingga menjadikan Malaysia negara yang begitu moden baik dari segi pembangunan dan ekonomi, tidak mustahil bekas Perdana Menteri Malaysia ke-4, Tun Dr Mahathir Mohamad digelar Bapa Pemodenan.

Satu demi satu kejayaan dikecapi negara menjadikan beliau idola rakyat Malaysia biarpun sudah bersara.

Bagi pelakon dan penyanyi yang semakin meningkat naik, Muhammad Izzul Islam Mazlan atau Izzue Islam, 22, tetap menjadikan Tun Dr Mahathir idolanya sehingga bila-bila.

Pertama kali bertemu Dr Mahathir ketika majlis rumah terbuka anjuran KRU di Cyberjaya tahun lalu, dirinya tergamam dan hanya senyuman mampu diberikan di samping bertanya khabar meskipun pelbagai pertanyaan bermain di fikiran yang ingin diutarakan.


Baginya, menemui idola adalah perkara biasa pada orang lain, tetapi pada Izzue, ia satu pengalaman cukup indah apabila dapat berdiri dan berbual bersama lelaki yang pernah menjadi seorang yang disegani satu ketika dulu.


“Setiap orang punya idola masing-masing, bercakap soal idola, saya sangat mengagumi Dr Mahathir kerana sepanjang pembabitannya bergelar Perdana Menteri Malaysia, banyak perubahan dilakukannya.

“Mungkin bagi orang lain ia perkara biasa dan tanggungjawab seorang pemimpin dalam memajukan negara, namun pada saya Dr Mahathir mempunyai pemikiran luar biasa yang tidak mampu dimiliki semua orang.

“Jika diberi peluang, saya ingin mempunyai cita-cita dan semangat seperti beliau, justeru saya berharap dapat menjadi seorang yang dikenali dan disanjungi seperti Dr Mahathir satu hari nanti,” katanya.

“Alhamdulillah sejak menetap di Kuala Lumpur, saya dapat lihat pelbagai perubahan dari segi kehidupan dan pembangunan yang semakin maju membuatkan saya gembira dapat menetap di Malaysia.

“Selain itu, kemakmuran yang dinikmati rakyat Malaysia diharap akan berkekalan dan menjadikan negara ini lebih harmoni pada masa akan datang di samping menjadi negara yang menjadi sebutan di seluruh dunia,” katanya.

Sempena kempen #MYsyg (My Sayang) yang dianjurkan Media Prima Berhad, orang ramai berpeluang menghantar rakaman video, teks dan gambar dalam bahasa Malaysia, Inggeris, Mandarin dan Tamil menerusi laman web http://www.mysyg.com.my sebelum 15 Ogos ini.

Untuk penyertaan video, setiap rakaman tidak boleh melebihi tiga minit manakala bagi kategori penyertaan teks pula tidak boleh melebihi 150 patah perkataan dan kategori bergambar pula membabitkan ekspresi wajah unik atau kreatif dengan menyertakan bersama keterangan gambar masing-masing.

Artikel ini disiarkan pada : 2012/08/03

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: