Maher Zain Janji Konsert Terbaik

15 Jun

Ditulis oleh Rosli Manah

Penyanyi lagu-lagu kemanusiaan dan ketuhanan terkenal  Maher Zain menjanjikan persembahan terbaik dalam  konsert besarnya di Kuala Lumpur Sabtu ini.

Apatah lagi dia berasa kurang berpuas hati dengan  konsert pertamanya di negara ini tahun lalu. Maher juga menjanjikan kejutan untuk penonton nanti.

“Saya tak bolehlah beritahu apakah dia kejutan itu… nanti ia bukan lagi namanya kejutan. Tunggulah konsert nanti,” kata Maher dalam sidang akhbar semalam.

Maher akan mengadakan konsert Maher Zain Forgive Me Live In Malaysia di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur pada 16 Jun ini. Konsert tajaan Etiqa Takaful dan One Drop Perfumes itu mendapat sokongan Pelancongan Malaysia.

Konsert itu dibawa oleh Marctensia dan tiket-tiket dijual pada harga RM78, RM138, RM238, RM298 dan tiket VIP. Sambutannya amat menggalakkan. Maher turut mengundang penyanyi Irfan Makki dan Raef untuk memeriahkan konsert. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Marctensia di talian 03-20921199 atau layari laman web http://www.marctensia.com. Untuk tempahan melalui talian boleh hubungi TicketCharge di talian 03-92228811 atau ke http://www.ticketcharge.com.my.

Maher juga berharap akan dapat peluang mengadakan konsert besar sekurang-kurangnya setahun sekali di Malaysia. Tahun lalu dia mengadakan konsert besar di Kuching, Sarawak.

Muzik itu Universal

Ditanya pasal penerimaan masyarakat bukan Islam terhadap lagu-lagunya, Maher berkata: “Muzik itu universal, bila mereka dengar muzik yang mereka suka, mereka akan mengikuti liriknya.
“Saya juga gunakan bahasa Inggeris sebagai pengantaraan jadi ia boleh diterima oleh semua orang.”
Sementara itu Maher berkata, menyanyikan lagu Melayu tidakmenjadi masalahkerana suaranya sesuai dengan bahasa Melayu.
“Saya rasa vokal saya lebih sesuai menyanyikan lagu Melayu dan Arab berbanding menyanyikan lagu-lagu Inggeris. Sebab itu sekarang ini lagu Melayu saya kedengaran lebih fasih,” kata Maher.

Maher juga akan berusaha lebih gigih untuk memastikan dia dapat berkarya dan diterima oleh masyarakat. Tapi dia sendiri tak dapat nak meramalkan sampai bila dia akan terus berada di puncak.
“Untuk sesiapa sahaja pun, kerja keras dan sentiasa melakukan yang terbaik adalah salah satu cara untuk kita mengekalkan kedudukan.

“Namun saya juga sentiasa terbuka sekiranya suatu hari nanti penerimaan terhadap saya semakin berkurangan,” katanya lagi.

Mangga Online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: