D. J. Dave Masih Bertenaga

1 Jun

Ditulis oleh Rosli Manah

Penyanyi Datuk D. J. Dave masih bertenaga mengadakan konsert di Istana Budaya. Konsertnya Journey Through Song Ingin Bersua mendapat sambutan menggalakkan.

Konsert bermula malam ini sehingga 3 Jun ini. Konsert sulungnya di Istana Budaya itu sebuah konsert mengenai perjalanan hidup selama 40 tahun bergelar anak seni.

 

Konsert yang dibawa oleh syarikatnya sendiri Shahdave itu diiringi Orkestra Simfoni Kebangsaan yang mengambil masa selama lebih kurang dua  jam.

Uji Rashid, S. Atan, Dayang Nurfaizah dan Marsha turut menjayakannya. Ticket berharga RM53, RM83, RM123, RM183, RM253, RM303, RM453 (Harga tiket tidak termasuk caj tiket) masih boleh didapati. Tempahan tiket atau pembelian online boleh layari http://www.ticket2u.biz. Hotline: 03-41478600.

Dalam preview kepada media malam tadi, Dave ternyata masih bertenaga menyanyikan sebuah demi sebuah lagu nostalgia.

Kemunculan Uji Rashid menerusi lagu Rintihan Rasa amat mengubat rindu peminat. Lagu itu memang popular tapi mereka tidak pernah menyanyikan di mana-mana persembahan sebelum ini. Kalau ada pun pada era 70-an.

Sekarang ini zaman radio yang memaninkan lagu-lagu lama yang dapat sambutan. Peminat lagu nostalgia pasti tak akan melepaskan peluang menonton persembahan D. J. Dave.

Banyak lagu popularnya yang menyimpan cerita tersendiri antaranya, Suara Hati, Saat Yang Kunanti, Seruling Kasih, Gitar Berbunyi, Nora, Cahaya, Ku Tak Ingin Menangis Lagi, Ingin Bersua, Biar, Masa Merubah Segalanya dan banyak lagi.

Mangga Online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: