Awal Ashaari Bersama Zizan Dalam Melodi Jun Ini!

21 May

Ditulis oleh Tajul

Kejayaan program hiburan sensasi no.1 Negara, Melodi bukan sahaja meraih perhatian penonton dari segi kandungan terkini dan infomasi bermutu, malah program terbitan TV3 ini meletakkan perantara berkaliber sebagai platform untuk berinteraksi bersama penonton setianya. Sejak mula diterbitkan pada tahun 1992, nama-nama seperti Dato’ Mahadzir Lokman, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Aznil Hj Nawawi, Azwan Hj. Ali, Raja Azura dan gandingan serasi Wahid (Senario) dan Fara Fauzana merupakan sebahagian besar daripada anak seni tempatan yang telah diberi kepercayaan memikul tugas berat mengendalikan program popular ini.

 

Lazimnya sudah menjadi tradisi TV3 untuk sentiasa memberikan suntikan segar untuk setiap program terbitannya. Sehubungan itu, bermula pada Jun ini Melodi akan memperkenalkan kemunculan duo baru, Zizan Razak bersama Awal Ashaari untuk meneruskan legasi Melodi menyampaikan infotainment kepada para penonton dan peminat program sensasi ini!

Menurut En. Azman Abd Gafar selaku penerbit Melodi, “Selepas perbincangan dalaman dan berdasarkan sesi pemilihan calon pengantara yang telah dilakukan beberapa bulan sebelum ini, pertukaran muka hadapan Melodi adalah satu langkah strategik dan wajar dilakukan. Kami yakin bakat dan potensi yang ada pada Zizan dan Awal kerana mereka mampu mengendalikan rancangan dengan keunikan dan stail tersendiri dalam meredakan suasana setelah paparan panas dan sensasi dihidangkan. Kami juga percaya setiap pengacara dianugerahkan dengan bakat yang berbeza dan mempunyai kelompok peminatnya tersendiri. Bukan sekadar bertumpu kepada gurauan dan usikan semata-mata, jika diberi peluang, gandingan Zizan dan Awal mampu menyerikan program ini dengan corak pengacaraan yang sudah sebati dengan penonton.”

“Kami juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada Dira Abu Zahar yang sentiasa komited bersama kami sejak Mac tahun lalu hinggalah ke penghujung bulan Mei ini. Selepas berbincang dan melalui persetujuan bersama, kami akur dan menerima keputusan Dira untuk megundur diri kerana ingin lebih menumpukan masa dan tanggungjawab kepada pelajaran dan juga perniagaannya. Pihak produksi dan TV3 akan terus menyokong Dira yang sememangnya berbakat bukan sahaja di dalam bidang pengacaraan malah juga lakonan.”

“Pihak penerbitan tidak mahu masyarakat mahupun para penonton setia Melodi beranggapan bahawa transisi ini adalah satu perkara negatif ataupun berlaku kerana ada ketidaksefahaman antara pihak terbabit. Ini merupakan perubahan yang perlu dilakukan demi memastikan penjenamaan Melodi dan pengisian kandungannya akan terus diperbaharui, relevan dan menepati kehendak citarasa jutaan penonton. Pembaharuan seperti ini berlaku untuk semua program TV3 bukan sahaja Melodi malah jika diperhatikan dengan teliti; pihak kami juga pernah membuat pembaharuan dari segi penerbit, wartawan penyiaran, kandungan dan penerbitan itu sendiri. Oleh itu, pertukaran pengacara sepatutnya tidak menjadi isu sementelaah ianya merupakan tradisi yang positif,” ujar En. Azman lagi.

Tenaga produksi Melodi diterajui oleh Jamil Hassan selaku Penerbit Eksekutif, Azman Abd Gafar, Penerbit dan turut dibantu oleh Michelle Wee Lili selaku Penolong Penerbit termasuk barisan Wartawan Penyiaran, Azwan Azmi, Nurul Izza Safar, Nik Shafiq Hadari dan Saiful Azmi Jamsari.

Mangga Online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: