FBI & Fafau Puas Tonton The Avengers

4 May

BARANGKALI masih belum terlewat bagi kedua-dua penyampai radio paling popular ini memberi penghargaan kepada peminat mereka atas kemenangan mereka pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH2011) pada 8 April lalu.

Keterbatasan waktu sering menjadi penghalang buat pemegang trofi Penyampai Radio Lelaki dan Wanita Popular ini untuk bersama peminat di luar konti.

Pun begitu, pada sambutan Hari Pekerja Selasa lalu, Fara Fauzana Mohd Fadzil (Fara Fauzana/ Fafau), 33 dan Mohd Faizal Ismail (FBI) sepakat untuk ‘bercuti’ dari sebarang tugasan demi meluangkan waktu bersama penyokong mereka.

Pelbagai idea dicadangkan peringkat awal bagi memastikan aktiviti yang pilih kelak memenuhi kehendak semua pihak dan akhirnya mereka bersetuju mengadakan sesi menonton wayang sekali gus mengajak peminat menyaksikan filem The Avengers.


Meski kisah ‘superhero’ atau adiwira bukan filem genre utama kegemaran Fara dan Faizal, mereka tetap menghormati cadangan peminat dan pihak stesen tambahan pula The Avengers filem yang mencetuskan fenomena ketika ini.


Fara berkata, kalau tahun sebelumnya, dia dan Faizal meraikan kejayaan di ABPBH bersama peminat masing-masing secara berasingan, tahun ini peminat mereka bergabung.

“Situasi ini bukan saja mendekatkan peminat dengan penyampai kegemaran masing-masing, tapi turut merapatkan hubungan antara peminat Fara dengan peminat Faizal.

“Berkenaan aktiviti hari ni, mereka yang terpilih adalah 40 pemenang kuiz ‘Santai Bersama Fara dan Faizal’ yang dianjurkan selama empat hari menerusi facebook, Hot FM.

“Ia terhad kepada 40 pemenang saja dan setiap daripada mereka dibenarkan untuk membawa tiga lagi rakan atau sesiapa saja yang mereka mahu ikut serta.

“Jumlah kesemuanya adalah 160 orang. Selain peserta kuiz sebahagian kecil lagi adalah peminat daripada Fafau Fun Corner Manakala Faizal turut mengundang peminatnya dari FBI Agent,” katanya.

Hujung minggu lalu, Farah sempat mengatur pertemuan bersama peminat dengan mengajak mereka di twitter bermain paintball.

“Baru saya percaya yang filem ini sangat laris sebabnya pagi-pagi lagi, panggung dah dibanjiri oleh orang ramai. Kalau ikutkan saya seorang penggemar filem ‘psycho thriller’ dan tidak berapa gemar filem ‘superhero’ sebab ia watak yang terlalu fantasi. Namun ramai yang suka dan saya juga boleh layan,” katanya.

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: