Produk Halal, Semula Jadi

22 Jan

Oleh Fairul Asmaini Mohd Pilus
asmaini@nstp.com.my

Syahirah tambah bilangan keluaran dengan pelancaran produk baru

SYAHIRAH, jenama kecantikan terkenal, melancarkan pro duk terbaru bagi melengkapkan lagi rangkaian penjagaan kulit dan peribadi keluarannya.

Pengurus Pemasarannya, Corina Lee, berkata produk ber kenaan merangkumi susu pembersih muka, krim pencerah, bedak kompak SPF 15, gincu bibir SPF 15 serta losen tangan dan badan.

“Rangkaian produk Syahirah dihasilkan daripada rumusan unik UV White, susu kambing, biotin, ekstrak likuoris, vitamin C dan E, aloe vera, ginseng, pelindung ultraungu dan ekstrak tumbuhan.

“Formula unik berkenaan memastikan rangkaian produk Syahirah ditanggung halal, semula jadi, selamat dan berkesan untuk menjadikan kulit lebih lembut, cerah serta berseri,” katanya pada majlis pelancaran produk terbaru Syahirah di ibu negara, baru-baru ini.

Menurutnya, sejak mula dilancarkan pada 2006, jenama berkenaan menjadi antara tiga jenama Melayu paling men dapat sambutan di pasaran.

etika tahun pertama diperkenalkan, Syahirah bermula de ngan hanya 25 produk, tetapi kini ia mempunyai hampir 60 barangan penjagaan serta kecantikan yang menyeluruh.

Katanya, Syahirah mensasarkan untuk mengeluarkan enam produk inovatif setiap tahun.

Untuk itu, pihaknya kini giat menjalankan proses pe nyelidikan dan pembangunan.

Turut hadir, Pengarah Urusan, Jackie Tor serta duta Sya hirah, Farah Diana Anuar dan 30 peserta bertuah peraduan Fiesta Syahirah.

Farah berkata, dia amat mementingkan penjagaan wajah kerana sebagai seorang selebriti, penampilan menawan amat penting ketika berdepan dengan khalayak.

Kata Farah, sejak keluar daripada Akademi Fantasia, kulit wajahnya mengalami masalah kerana sering disolek tebal setiap kali persembahan.

“Saya gembira kerana sejak menggunakan produk ini, kulit wajah yang dulunya kering serta tidak bermaya kini kelihatan lebih bersih, cerah dan berseri.

“Ramuan istimewa di dalam produk ini mampu membantu wanita seperti saya mendapat hasil yang diingini. Namun, apa yang penting, ia halal dan selamat untuk digunakan,” ka tanya.

Sementara itu, pada majlis sama, Tor turut mengumumkan Nor Farahin Abd Rashid dan Nor Haryati Mo Hadzri sebagai pemenang utama peraduan Fiesta Syahirah yang berakhir 31 Oktober lalu.

Nor Farahin dan Nor Haryati masing-masing memenangi sebuah televisyen LCD 32 inci jenama Philips.

Harian Metro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: