Hakim Tegur Pakaian Shafnie

19 Dec

Oleh WAZIHA WAHID
waziha@kosmo.com.my

SHAH ALAM – Hakim Syarie, Saarani Ismail menegur pakaian bekas isteri AC Mizal, model dan pengacara, Shafnie Zainudin seumpama hendak pergi berperang ketika menghadiri (gambar kiri) kesnya di Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam.

Menurut Saarani, pakaian Shafnie, 33, tidak memenuhi etika berpakaian bagi menghadiri kes di mahkamah syariah dan meminta peguam syarie menasihatkan anak guam menukar pakaian yang sesuai.

“Ini bukan hendak pergi shooting (penggambaran). Pakaian begini, pakai baju di dalam ada di luar pun ada, macam pakaian hendak pergi berperang,” tegur Saarani dengan berhemah.

Shafnie berbaju kemeja lengan panjang putih berjalur hitam, memakai vest kelabu agak sendat tidak menutupi bahagian punggung serta berseluar hitam hadir bersama peguam syarie, Azmi Mohd. Rais.

Hakim kemudiannya menetapkan 13 Januari 2009 bagi keputusan bantahan awal yang ditimbulkan AC Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini, 37, terhadap permohonan bekas isterinya itu.

Shafnie pada 10 September lalu memfailkan permohonan agar satu perintah komital (menghina mahkamah) dikeluarkan bagi menghantar defendan (AC Mizal) ke penjara kerana mendakwa pengacara Akademi Fantasia itu gagal menjelaskan tunggakan nafkah dua anak lelaki mereka berjumlah RM50,000.

Kosmo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: