Kisah Artis Di Bazar Ramadan

13 Sep

BULAN Ramadan yang mulia ini datangnya hanya sekali saja dalam setahun. Pastinya ia amat dinanti-nanti oleh umat Islam termasuklah para artis kita.

Kebanyakan daripada mereka mengambil inisiatif bulan Ramadan untuk merehatkan diri dan mengurangkan segala aktiviti seni untuk memberi lebih tumpuan pada ibadah puasa ini.

Bagaimanapun, bagi artis yang memiliki kepakaran memasak, bulan puasa merupakan bulan untuk mencari duit poket tambahan, apabila mereka turut serta sebagai penjual di tapak bazar Ramadan.

Sambutannya, jangan cakaplah. Kalau mereka itu artis terkenal pastinya makanan yang dijual itu laku bak goreng pisang panas, terutamanya sambutan daripada peminat mereka sendiri. Apatah lagi kalau makanan tu sedap dan menyelerakan. Berbaloi peminat berbaris panjang sekalipun.

Ini tidak secara langsung membuktikan para artis kita pun punya daya keusahawanan yang cukup bagus, dan ada antara mereka yang saban tahun akan membuka gerai di bazar Ramadan, kata mereka rezeki tambahan.

Tahun ini antara artis kita yang sibuk berniaga ialah Serina Redzuawan, Nadia AF6, Shamsul Ghau-Ghau, Rosnah Mat Aris, dan Nadia Mustafar. Itu Yati baru menyebut beberapa nama, sebenarnya ramai lagi artis kita yang sibuk berniaga.

Okey kita lihat apa pendapat pembaca Kosmo! tentang artis dan bazar Ramadan ini.

Saya pernah nampak beberapa artis berniaga. Memang ada bezanya sebab kedai artis pastinya dikerumuni ramai peminat. Tabik buat mereka

yang walaupun sibuk dengan pelanggan, tetap kekalkan penampilan dan ramah melayan peminat, itu yang seronok tu.AIDA MUHAMAD,
PUCHONG, SELANGOR
aidaberdesup@yahoo.com.

Bagi saya, bulan Ramadan ini memberi lebih rezeki kepada kita semua. Artis yang sibuk berniaga nampaknya mereka sedar, banyak lagi cabang untuk memperolehi rezeki. Mana tahu kalau sudah tidak popular nanti mereka akan membuka kedai makan pula.
SHAMSUL JAMIL,
SUNGAI BULOH, SELANGOR
haydensyam@yahoo.com

BULAN puasa ini artis pun nak tambah duit untuk raya, sebab perbelanjaan mereka mungkin lagi besar. Berniaga di bazar ini cukup bagus kerana mereka tidak malu untuk sama-sama berniaga dengan orang biasa.
WAN AHMAD DASUKI,
PETALING JAYA, SELANGOR
d.4s_cr3w@yahoo.com.

Hai, saya rasa peluang artis berniaga sempena bulan yang mulia adalah sesuatu yang amat bagus sekali. Selain mencari rezeki yang halal, secara tidak langsung peminat dapat berjumpa secara terbuka dan dapat mengenali mereka secara lebih dekat lagi.
IDREES,
KUALA LUMPUR
idreesiss@gmail. com.

Kosmo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: