Deja, Azfendy Berbulan Madu Di Chile

31 Aug

KUALA LUMPUR, 31 OGOS 2008: Seorang lagi artis selamat diijabkabulkan sebagai pengantin baru pagi semalam iaitu penyanyi Kasih Ke Syurga, Hajjah Deja Moss, 35, dan pasangannya, Azfendy Azzudin, 29.

Upacara akad nikah berlangsung di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta di sini dan mereka dinikahkan dengan sekali lafaz oleh Penolong Pendaftar Nikah di masjid berkenaan, Mohd Nazarudi Mohd Nadzir.

Deja menerima kas kahwin RM1,111 dan berwalikan ayahnya, Wan Moss Wan Hamid.

Deja yang mengenakan busana putih bertudung rekaan Albert King, menerima 7 dulang hantaran berupa wang, sebentuk cincin, tepak sireh, jam tangan, beg tangan, set wangian dan sepasang kasut. Pengantin perempuan kemudian membalas dengan 11 dulang hantaran seperti tepak sireh, set wangian, kemeja bersama tali leher, kafling, tali pinggang, kasut dan kek lapis.


Menariknya, mereka berdua bakal berbulan madu di Santiago, Chile, November depan kerana Azfendy kebetulan akan bertugas di sana. Beliau ketika ini menjawat tugas sebagai Pengurus Besar DC Industries Sdn Bhd.

Kedua-dua mereka sudah saling mengenali sejak sekian lama tetapi semakin serius menjalinkan hubungan percintaan sejak 2 tahun lalu.

Deja atau nama sebenarnya Sharifah Khadijah Wan Moss, berkata, dia akan tetap meneruskan kerjaya nyanyiannya tetapi dalam keadaan lebih terbatas. Mereka berdua dijadual mengadakan majlis resepsi di Kuching, Sarawak pada 16 November depan.

Tahniah dari murai.com.my!

Murai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: