Dengarnya… Nana, Achik Kembali Berduet

27 Aug

Oleh Normah Becok

DULU memang ramai orang tahu yang dua artis naungan FMC Music, Siti Nordiana (Nana) dan Achik Spin pernah bercinta, namun jodoh untuk mereka bersama tiada. Tapi Cik Normah tak naklah sebut barang yang lepas.

Yang berlalu tu biarlah terpahat dalam lipatan sejarah. Tambahan pula masing-masing sudah membina keluarga bahagia. Nana dah kahwin dengan pelakon Faizal Yusof, manakala Achik dengan isterinya, Tasha.

Nana dan Achik dilihat serasi hinggakan lagu duet mereka, Paling Comel menerusi album duet berjudul Istimewa Untukmu pada tahun 2003. Kemudian pada tahun 2005, mereka berduet sekali lagi dalam album tradisional, Benang Emas.

Sekali lagi pada tahun ini, mereka kembali berduet mendendangkan sebuah lagu bonus yang bakal dimuatkan dalam album Terbaik Eddie Hamid, Rindu…Nya, yang dijangka berada di pasaran menjelang raya nanti dalam bentuk kaset, cakera padat dan VCD karaoke edaran FMC. Lagu itu berjudul Tragedi Cinta dan dirakamkan pada tahun lalu. Cik Normah dapat tahu, lagu itu tak dinafikan memang ada kaitan dengan kisah mereka pada waktu dulu.

Sebelum menghasilkan album duet, Achik dan Nana pernah berduet dalam album Spin, antaranya lagu Gurauan Berkasih dan Memori Berkasih. Cakap fasal FMC, Cik Normah nak bagi tahu sekali lagi, album kumpulan Hujan hanya edaran saja. Maksud Cik Normah kumpulan Hujan disambar FMC hanya untuk tujuan pengedaran bukan menjadi artis naungan syarikat itu sekali gus.

Berita Harian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: