Apa Kes Hujan

25 May


HUJAN

DIVA sudah tak tahu nak kata apa lagi dengan kumpulan Hujan. Diva rasa media dah banyak kali bagi peluang. Maklumlah mereka telah mencetuskan revolusi muzik tempatan yang bermutu. Malangnya, sikap mereka tak pernah berubah.

Baru-baru ini Hujan telah membangkitkan kemarahan RTM apabila menolak untuk membawakan lagu kumpulan Sofaz dalam satu persembahan kerana mendakwa mereka ‘tak main lagu orang’.

Kerana insiden ‘menegakkan pendirian’ itu, RTM tidak jadi mengundang mereka, sebaliknya mengambil kumpulan 6ixth Sense sebagai pengganti.

Belum reda lagi isu tersebut, Hujan sekali lagi membikin hati orang industri menggelegak apabila meminta bayaran dan hak cipta daripada pihak Astro selepas pengetua Akademi Fantasia 6 (AF6), Ramli MS mahu menggunakan lagu mereka, Bila Aku Sudah Tiada untuk konsert final yang berlangsung semalam.

“Nak minta copyright daripada kami bermaksud mereka tak mendaftar di MACP. Habis radio main lagu mereka ada copyright? Kalau nak bercakap atau punya pendirian pun biarlah bertempat. Guna minda bila bercakap, bukan guna hati,” komen Ramli tentang sikap Hujan.

Tambah Ramli lagi, macam mana band-band seperti mereka nak maju kalau terus attitude dan tak menghargai bila orang lain menghargai mereka.

Diva: Orang tamak selalu rugi, macam anjing dengan bayang-bayang.

Powered by Kosmo

5 Responses to “Apa Kes Hujan”

  1. zaro September 20, 2008 at 12:01 PM #

    hujan x bersalah…sedar sket !!!!
    ska hati diorg la hak diorg

  2. zarok October 24, 2008 at 5:09 PM #

    senang..
    Hujan = POYO.

    🙂

  3. aire March 16, 2009 at 10:42 AM #

    hidup hujan .ini semua dugaanMu

  4. aku insie April 25, 2009 at 9:59 PM #

    Aku akan terus sokong hujan…check check rock rock…..

  5. fuck ujan April 26, 2009 at 1:01 PM #

    tu la.. aku dah agak..hujan ni problem die sebnr nye NOH tu..aku ade bukti bnyk gile yg HUJAN ni mmg FUCK OFF!! POYO !! BUDGET GEMPAK!!

    WEI NOH..WA NAK SOUND LU..KLU BUKAN PSL BUDAK2 SEK, BDK2 MYSPACE KO..KO TAKKAN NAIK MCM NI..INGAT MMBR2 KO YG KO TIKAM BELAKANG!!

    AKU TAU STORY KO..AKU TAU ASAL USUL KO!!

    tak perlu nk mintak copyright..that why radio jarang men lagu die..klu tak nk masuk mainstream…tak payah antar record g jaja mane2..tak yah dtg apbh..ko underground kan??hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: