Yazid, Adibah Berduet

22 Mar

LAGU Mungkinkah ciptaan M.Sani yang pernah yang dicanangkan sebagai lagu kontroversial tahun ini menjadi lebih hangat apabila versi duet Yazid Abu Bakar dan Adibah Noor akhirnya ‘dilancarkan’ dalam majlis hi-tea di Orchid Inn Country Club, baru-baru ini.

Ternyata, versi Yazid/Adibah lebih mirip kepada nyanyian asal penyanyi Emilia Contessa – yang cukup syahdu dan tinggi alunan nadanya.

Versi penyanyi Azyza, yang pertama kali mempersembahkan lagu itu di depan awam dalam majlis pertemuan Persatuan Pemuzik Melayu Singapura (Perkamus), di The Arts House, pula mendapat gubahan baru Moliano dengan muzik ada ciri teknonya.

Persembahan Yazid dan Adibah, dengan iringan petikan gitar Man Kidal dan permainan piano Syawal Kassim, sejauh ini belum dirakamkan secara rasmi di studio.

Ketika ditemui, Adibah berkata beliau menerima pelawaan Yazid untuk berduet biarpun sebelum ini beliau tidak begitu mengenali vokalis daripada kumpulan Lovehunters itu.

‘Saya tak tahu Yazid popular ke tidak. Saya percaya saja kemampuannya. Ternyata dia memang bagus dan ramai peminat di sini,’ kata Adibah.

Powered by Cyberita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: