EEE…Hantu Komedi Seram Untuk 2008

14 Dec

Oleh: NOR FADZILAH BAHARUDIN

ANTARA pelakon Eee…Hantu, Ashraf Sinclair (duduk), Yasmin Isa (dari kiri), Syella dan Raja Farah.

Lepas satu persatu filem genre seram sama ada filem tempatan atau dari luar negara menerjah pawagam tempatan, dapat kita simpulkan sememangnya masyarakat kita sukakan filem-filem sedemikian.

Disebabkan penerimaan peminat terhadap filem berbentuk begitu, terbaru sebuah lagi filem seram berjudul EEE…Hantu terbitan MRE Networks Alliance (M) Sdn. Bhd., bakal berada di pawagam tahun depan.

Filem yang disutradara oleh Majed Saleh itu dibarisi pelakon-pelakon muda seperti Ashraf Sinclair, Erry Putra, Yasmin Isa dan Raja Farah.

Dua pelakon dari seberang juga turut diberi peluang menjadi penyeri dalam filem tersebut iaitu Dea Lestari dan Tessa Mariska. Menurut Majed, filem EEE..Hantu berbeza daripada filem hantu yang sedia ada.

“Gaya penyampaiannya disampaikan menerusi penceritaan. Saya gunakan teknik dalam filem-filem seperti zaman Allahyarham Tan Sri P. Ramlee. Kita tampilkan pencerita dalam filem ini yang menceritakan tentang kewujudan hantu tersebut,” katanya ketika ditemui pada majlis doa selamat filem itu di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Filem EEE… Hantu menceritakan tentang lima sekawan yang mengikuti ekspedisi memanjat Gunung Ledang. Dalam perjalanan tersebut mereka tersesat dan terjumpa sebuah rumah tumpangan. Di rumah tumpangan tersebutlah berlaku segala-galanya cerita berkaitan hantu.

Ditanya kepadanya mengapa perlu dibawa dua pelakon seberang, kata Majed: “Ini antara strategi pemasaran kami, kerana kami mahu memasarkan filem tersebut di sana. Jadi kita perlu menampilkan artis dari sana.”

Tambahnya, mungkin juga vokalis kumpulan Peterpan, Ariel akan diundang sebagai pelakon undangan.

Filem dengan kos RM1.5 juta itu telah memulakan penggambarannya pada 2 Disember lalu.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: