Juliana Banos Dapat Bayi Perempuan

25 Nov

NIEZAM nak mengucapkan tahniah kepada dua orang yang penting dalam dunia hiburan. Pertama buat teman depan meja, Tengku Khalidah kerana selamat melahirkan bayi perempuan pada 19 November lalu.

Keduanya pula buat penyanyi Juliana Banos. Dia pun selamat melahirkan cahaya mata perempuan pada 10 November lalu.

Wartawan Utusan di Johor Bahru, Haszrul Mohamed beberapa kali menghubungi June tetapi panggilan dan juga khidmat pesanan ringkas (SMS) tidak dijawab.

Sehinggalah pada malam Selasa lalu barulah June bersedia untuk menjawab panggilan Haszrul. Cuma kata June dia belum bersedia untuk memaparkan gambar dia dengan anaknya.

June bersalin di sebuah hospital mewah iaitu Hospital Mont Elizabeth, Singapura.

Khabarnya bayi itu pun sihat dan comel macam ibunya juga.

Hospital Mont Elizabeth bukan sahaja menyediakan kemudahan untuk bersalin sebaliknya ada kelas untuk para ibu sebelum dan selepas bersalin.

Maklumlah, bayi pertama June, pengalaman menjaga bayi tentulah kurang. Kalau ada kemampuan tak salah dia mengikuti kelas macam tu. Khabarnya June berkecil hati dengan wartawan yang tak mempedulikan dia selepas berumahtangga.

Bukan tak mempedulikan tetapi June kena ingat, dia tinggal di Johor Bahru. Nak panggil untuk sesi fotografi pun bukannya mudah. Dalam masa yang sama June tengah sarat mengandung. Kita faham semua masalah itu. Tahun lalu media tak melupakannya dan masih mengajak dia untuk sesi fotografi keluaran Hari Raya.

Lagipun sesetengah artis, kalau tak ada apa-apa perkembangan terbaru ataupun album baru, ajaklah seribu kali untuk fotografi, mesti mereka tolak.

Apa-apa pun tahniah kepada June dan Mokhtar Ahmad kerana mendapat bayi pertama dalam hidup. Dah lepas pantang nanti jangan lupa telefon Abang Niezam ye. Kita buat fotografi. Takut nanti kata tak ingat pula.

NIEZAM: Hormat pada semua artis apatah lagi yang baik dan ikhlas berkawan tanpa ada maksud tersembunyi.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: