Benang Emas Album Duet Nana Dan Achik

21 Dec

Oleh KHADIJAH IBRAHIM

SEKARANG ini Nana sibuk mempromosikan album duet keduanya bersama Achik Spin, Benang Emas, yang telah berada di pasaran sejak Isnin lalu.Kali terakhir Nana merakamkan album duet dengan Achik adalah pada tahun 2003 menerusi album Istimewa Untukmu yang dijual melebihi 100,000 unit.

Sambutan hebat yang diberikan terhadap album tersebut mendorong pihak FMC menghasilkan album duet seterusnya.

KKAlbum Benang Emas yang berkonsep pop itu menampilkan lima lagu baru dan lima lagu lama. Antara lagu lama yang dipilih untuk dendangan Nana dan Achik ialah Aci-Aci Buka Pintu, Antara Matamu dan Mataku, Bersama Pertemuan Ini, Mari Bermain Tali dan Mungkinkah Terjadi.

KKKata Nana, kesemua lagu lama itu disusun semula muziknya oleh John Goh dan didendangkan mengikut gaya serta lenggok Nana dan Achik. Lagu yang paling disukai oleh Nana ialah Bersama Pertemuan Ini yang pernah dipopularkan oleh Francissca Peter dan Roy.

KKMenurut Nana, album yang telah dirakamkan sewaktu bulan puasa lalu menampilkan lagu Tatasuria ciptaan Aidit Alfin sebagai single terbaru. Sebelum ini lagu Benang Emas ciptaan Eddie Hamid berjaya menyertai pertandingan separuh akhir Muzik Muzik 20.

KKKK”Nana dan Achik akan mula menjalani promosi Januari ini. Kami dijangka menjelajah ke seluruh negara termasuk Brunei,” ceritanya.

KKJelas Nana, dia tidak menghadapi masalah berduet dengan Achik kerana masing-masing sudah faham kehendak penerbitnya iaitu Eddie Hamid, Aidit Alfin, Patrick Kamis, Adinda Amirul dan John Goh.

KKNana yang sentiasa tersenyum sewaktu bercerita itu berkata, selain merancang perjalanan seni dia turut memikirkan masa depan.

“Nana perlu bekerja kerana tahun depan Nana berazam untuk membeli rumah sendiri. Sekarang ini Nana dan keluarga masih menyewa,” katanya terus terang.

Powered by Utusan Malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: